Menu
media
10.04.2019

Sacharidy a cukry - je to to ISTÉ ?

Mnohí si ešte stále zamieňajú pojem sacharidy a cukry. Cukry sú len časťou podmnožiny sacharidov označované ako monosacharidy a disacharidy.

Čítať ďalej
media
08.04.2019

Arašidové maslo v 5 fantastických receptoch

Už ste objavili čaro arašidového masla? Ešte nie? Skúste to s nami a našimi 5 jednoduchými receptami.

Čítať ďalej
media
22.03.2019

Arašidové maslo – strašiak alebo pomocník ?

Mnoho ľudí sa boji jesť arašidové maslo z dôvodu, že priberú. Áno, môže to byť veľký strašiak pokiaľ nemáte dostatok informácii o tejto potravine.

Čítať ďalej
media
05.11.2018

Čo sú sacharidy

  Sacharidy (cukry, uhľohydráty) patria medzi základné makroživiny, ktoré ľudské telo prevažne využíva ako zdroj energie. Sacharidy delíme na jednoduché (monosacharidy), zložené (polysacharidy) a viacnásobné sacharidy (oligosacharidy). Keďže naše telo dokáže využívať látky iba  v ich najjednoduchších  formách, preto sa všetky  zložené cukry (t. j. disacharidy a polysacharidy) najskôr rozložia na jednoduché cukry (monosacharidy).

Čítať ďalej

Newsletter

Získajte najnovšie novinky a špeciálne zľavy