Menu
media

Čo budeme potrebovať ?

Na cesto: 2 hrnčeky mandľovej múky (alebo inej orechovej múky), 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov, 3 PL medu, 2 vajíčka, 100 ml mlieka (môže byť aj rastlinné), 1/2 ČL prášku do pečiva (ja používam z DM), 1 ČL cejlónskej škorice

Na plnku: 400 g jemného tvarohu (z LIDLa Pilos), 3 PL medu (alebo iného sladidla – stévia, xylitol)

Na posýpku: 30 g vlašských orechov, kúsok už z upečeného cesta

Správny postup:

Múku a vlašské orechy zmiešame, primiešame ostatné suché ingrediencie. V druhej miske si zmiešame vajíčka z mliekom a medom, následne suché a mokré ingrediencie spojíme v jedno cesto. Toto si postupne rozdelíme na 3 x a každé pečieme zvlášť vo forme menších rozmerov (ideálne do 25 cm). Formu si vyložíme papierom na pečenie a každé cesto pečieme približne 10 minút na 180 oC. Cesto necháme poriadne vychladnúť a ak chceme mať koláč vyšší, prekrojíme každý plát na polovicu (nie je povinné). Nezabudnite si nechať kúsok cesta na posýpku.

Plnka je jednoduchá a vytvoríte ju zmiešaním tvarohu a medu (alebo s iným sladidlom). Plnku vrstvíme medzi jednotlivé cestá a vrch tiež potrieme plnkou a dozdobíme orechmi a rozmrveným cestom. Ja zvyknem ešte spustiť v mikrovlnnej rúre horkú čokoládu a dozdobiť cik-cakovým vzorom. Ideálne ak koláč uložíte na 2 – 3 hodinky stuhnúť do chladničky.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Komentáre: 0

Bez komentárov

Zanechajte odpoveď

Vaša emailová adresa nemôže byť publikovaná. Požadované polia sú označené*

Newsletter

Získajte najnovšie novinky a špeciálne zľavy